Hem Tjänster
Illustration Blogg
Vektorisering Information om
Grafisk Design Shop
Bokomslag Kontakt
Konst + English
Konstnär   |  Galleri 1 Måleri   |   Galleri 2 Måleri  |   Galleri 3 Teckningar   |   Resumé   |   Projekt - Offentlig konst   |    Textarkivet   |
Stefan Lindblad i KKV-verkstan i Sickla, Nacka Stockholm, 2006 framför de nya
akrylmålningarna.


 


GALLERI


Se mer Målningar
klicka här >>

 
         
   


KURIOSA
Den största målning jag gjort var på 192 kvm. Den minsta?... punkten på mitt papper.
Jag gör mina egna spännramar, grunderar min målarduk själv, och de material jag mest arbetar med som konstnär har tidigare varit olja men är numer akryl. Utöver mina egna utställningar på gallerier, har jag på uppdrag gjort konst åt olika arkitektfirmor och företag till deras offentliga & interna miljöer. Som exempelvis Scandic Infra City Hotell i Upplands Väsby, Stockholm och Observer (Waymaker), Stockholm.MATERIAL
-
Cryla, akrylfärg från Daler-Rowney
- Oljefärg.
- Penslar
- Vatten
- Linneduk som jag jag grunderar själv
- Vid riktigt få tillfällen bomullsduk
- Spännramar gör jag oftast själv, ibland köpta

- Pennor, tuschpennor, filt pennor, Kalligrafi pensel pennor
- Papper


STEFAN LINDBLAD

Konstnär & illustratör
Stockholm


PROJEKT - Referenser
- Scandic/Hilton Infra City Hotell, Stockholm/U-Väsby
- Gutekällaren, Visby, Gotland
- Scandic Crown Hotell, Göteborg
- Audiforum, Stockholm
-


FILOSOFI

Jag berättar historier - historier som är både medvetet och intuitivt berättade.

Jag har alltid varit intresserad av hur allt det vi gör och de resor vi tar oss i livet, får en egen historia. Det är en sorts upptäcktresor. Och de pågår konstant. Resorna kommer i olika former och det kan vara allt från ett barns första fotsteg, ett kafébesök, en naturupplevelse till en resa till rymden. Allt har en historia. Allt har gjort en resa. En tidigare utställning fick just därför namnet “Resan”.Stefan Lindblad, "Red Rout 66"
Acrylic on Canvas


BESTÄLLA KONST & OFFENTLIG KONST

I samband med ett konstnärligt uppdrag kan jag åta mig att ta hand om all logistik. Jag egentillverkar alla spännramar, dess konstruktion och grunderingar av dukar. Jag anpassar allt till platsen, både konstnärligt och praktiskt. Som ett referens exempel läs mer om hur konstuppdraget till Scandic Infra City Hotel i Stockholm gick till. >>


Arbetsflöde
För mig är kvalité och att leverera i tid A och O.
I ett konstuppdrag möter jag uppdragsgivare för att gå igenom konstuppdraget. Jag gör en analys och konstnärlig tolkning och tar fram förslag på hur konsten kommer se ut. Utöver att måla själva konstverket, egentillverkar jag alla eventuella spännramar, samt grunderingar av dukar. Där det inte görs av mig personligen använder jag mig av rätt personer för att bibehålla kvalitén från början till slut.

Utöver att åta mig logistiken, följer jag även upp att konstverket hängs upp ordentligt på plats. Jag anpassar allt till platsen där konsten skall placeras.

I och med egentillverkning av grunderingar och ramkonstruktioner, ser jag till att i fallet storformats målningar inte blir tyngre än nödvändigt för de väggar de skall hängas upp på, samt att de grunderade dukarna är av hög kvalité. Som medlem i den konstnärliga verkstan KKV arbetar jag i en professionell arbetsmiljö.

Då jag även arbetat som frilansande scenograf, både med amatör och professionella uppsättningar, såsom den professionella produktionen "Nessun Dorma" 1994 i Bohus fästning i Kungälv, är jag van att arbeta med större projekt.

PROJEKT & GALLERI
På sidan projekt (dropp-menyn) kan ni läsa om en del av de olika konstprojekten jag gjort.
För att se exempel på måleri gå via dropp-menyn ovanför.Stefan Lindblad, "Ocean 1", oljemålning. 3.5 x 3 meter.
Gjord 2002 till Hilton/Scandic Infra City Hotell Stockholm
Upplands Väsby.